Datorer och dess förgänglighet

1883051

Det har gott lång tid sen jag bloggade senast, men det har hänt så fruktansvärt mycket och så turbulent.

 

Min stationära dator har bråkat en tid bråkat och samtidigt skulle jag leverera en artikel till en tidning, var ett större projekt jag arbetat med i ett par år och när deadline

närmar sig så blir jag så nervös och datorn bråkar där jag har min bildarkiv, bilderna har jag på tre forum, i datorn på två diskar i raid 1 diskar i datorn på en spegling och på en mer avancerad server.

Raid disken i datorn fungerar ej datorn startar ej försöker ta ur den lösa speglingen och kopplar in den till den bärbara med en USB3 adapter lägger disken på bordet för att läsa över och värmen blir för hög så styrkortet på disken bränts. Ok en kopia finns kvar men jag hittar inte lösenordet och i mina stressade försöka komma åt det återställer jag hela servern och raderar all information… Helt plötsligt är mina 200 000 bilder och Lightroom katalogen allt för att jag är så nervös för att mitt två åriga projekt inte skall hålla…

Har nu tre problem

1 De bilder och Lr kataloger jag endå har kvar skall på nogot sätt organiseras och säkras så att det ine går förlorade.

2 Ny dator och arbetstaton samt rutiner för lösenord och säkerhetshantering

3 Hur jag går vidare med det projekt som jag nog skall göra om och nya vägar att publicera när den tidskrift som antagit det är bränd…

4 min bärbara dator som desutom fått kaffe i tangentbordet, temporärt har jag löst det med ett blåtå tangentbord.

5 om någon av de två kopior som finns endå på något sätt kan återställas?

 

Sen har jag efter det varit ute på en fantastisk resa i en månad det blir nästa blogg

Bild som numera bara finns kvar i låg upplösning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *